Mikkel Niess

“Jeg elsker livet i midtbyen, specialforretningerne, det engagement og den passion de mange selvstændige har. Jeg er ikke i tvivl om at hvis vi står sammen, så kan mange danske byer overleve handlen fra internettet. Men vi skal turde at se på os selv med nye øjne, og have mod til at lave de nødvendige forandringer.”

Samlede kompetencer fra det offentlige og Detailbranchen

Mikkel Niess

SÆRLIGE ERFARINGSOMRÅDER
Mikkel Niess er direktør for BIDdanmark ApS. Han kommer fra detailhandlen hvor han har været leder i alle lag i 22 år. Han har en meget stor viden indenfor detailhandel, og måden der tænkes på. Han har siddet i flere bestyrelser i City og Center foreninger, både som formand og næstformand. Dette har givet ham en stor og bred viden indenfor detailhandlen, måden der tænkes og arbejdes på, samt de udfordringer detailhandlen står overfor.

Mikkel en dygtig netværker med et bredt og nuanceret netværk inden for både det private erhvervsliv og den offentlige sektor. Nogle af de ting der driver ham, er, hvordan bliver vi bedre end de andre; større, hurtigere, mere effektive og hvordan kommer vi et skridt foran.

BIDdanmark har startet 19 BID op fra bunden og afholdt over 500 BID møder. Mikkel har holdt flere foredrag om BID, byudvikling og samarbejde. Gennem BID arbejde i byer og landdistrikter har han fået en bred viden inden for byplanlægning, kommunalt samarbejde, netværksfacilitering, projektledelse og by samarbejde samt virksomhedsudvikling og optimering. Nogle af hans styrker er byledelse, byplanlægning, forandringsledelse, mødeledelse, samskabelse, værdiskabelse, netværk, samarbejde, projektledelse og bestyrelsesarbejde.

UDVALGTE REFERENCER

Opstart af i alt 9 BID i Vejle kommune
Mikkel har startet alle BID op fra bunden, inddraget forvaltningerne i kommunen, planlagt møder med økonomiudvalget og faciliteret møder med den overordnet BID gruppe i kommunen. Sammen med kommunen og Cityforeningen defineres de enkelte BID områder. Han har sammensat økonomien i hvert enkelt BID, afholdt statusmøder med den overordnet styregruppe. Han har haft fokus på at få alle i områderne med og arbejdet sammen med Cityforeningen og kommunen herom
Kunde: Vejle Kommune

Opstart af 2 BID i Gladsaxe kommune
Mikkel har startet to BID op i Bagsværd og Søborg. Han har holdt møder med den kommunale styregruppe og City foreningerne. Han har sammen med kommunen og City foreningerne defineret områderne, og faciliterer nu de to BID der er i Gladsaxe Kommune.
Kunde: Gladsaxe Kommune

Finde frem til den Danske BID model
Mikkel sidder sammen med Realdania i en gruppe, hvor der arbejdes på at finde frem til den danske model til BID. Pt. er den model BIDdanmark driver, den eneste BID model i Danmark der med succes kan startes i flere byer.
Kunde: Realdania/Dansk Byplanlab

Varehuschef i 6 forskellige Føtex varehuse
Mikkel har været varehuschef i forskellige varehuse både i København og i Jylland. Han har stor viden og erfaring indenfor ledelse, coaching, mødeledelse og detailhandel. Mikkels styrke i Dansk Supermarked var varehuse, der lå i områder hvor detailhandlen havde det svært. Hans stærke side er at analyserer området, kunder, problemerne og få situationen vendt. Det lykkedes i alle hans varehuse, hvilket gjorde, at han jævnligt blev tilbudt nye varehuse med samme udfordringer.
Kunde: Salling Group tidligere Dansk Supermarked

Bestyrelsesformand og medlem i City og Center foreninger
Mikkel har siddet i bestyrelser i mange byers city og center foreninger. Han har arbejdet med detailhandels strategier, fået vendt den seneste City forening til en stærk forening med en tilgang af medlemmer på over 50%. Han kender til alle de udfordringer detailhandlen står med. Både kædebutikkerne og specialbutikkerne, og har mange værktøjer til at hjælpe detailhandlen med deres udfordringer. Det seneste tiltag han har sat i værk, er et forløb for Vejles specialbutikker. Det skal ende ud i det første netværk for specialbutikker, hvor de sammen går i kamp mod internettet, og mod de andre byer og nærliggende centre.
Kunde: Bestyrelser i City foreninger

I kan læse mere om Mikkel på Linkedin her.

Her er en artikel om Mikkel`s virke som formand for City Vejle, man skal kunne sige det der gør ondt: Truslen fra internettet skal tages alvorligt

Nye samarbejder øger livskvaliteten, dynamikken og aktiviteterne. Det giver øget værdi i byerne til gavn for det lokale erhvervsliv, kommunen og borgerne.

Lad os mødes for en BID-snak

Er jeres kommune eller lokalområde godt på vej eller i opstartsfasen med jeres BID?.

Så lad os mødes - Vi kommer gerne og fortæller om vores arbejde, holder et foredrag eller hjælper med at facilitere møder.

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs mere om vores betingelser for brug af kontaktformularen

Kontakt

Telefon

+45 6120 8102

Mail

mikkel@biddanmark.dk

Adresse

BIDdanmark ApS
Torvegade 17E 2sal
DK-7100 Vejle