BidDk preloader

Offentlige midler vil gøre en forskel for de levende bymidter

Offentlige midler vil gøre en forskel for de levende bymidter

Nyheden om, at regeringen investerer 140 mio. kr. til de levende bymidter spreder positiv glæde. De skal bruges til at udvikle og fremme de Danmarks bymidter.

Ekstra midler til de levende bymidter

De mange ekstra midler kan nemlig gøre det nemmere for butiksejerne i Danmarks midtbyer at holde forretningen flydende i en tid, hvor flere og flere kunder enten tiltrækkes af de store indkøbscentre uden for byerne – ja, eller måske helt dropper turen ned i butikken til fordel for at gå på nettet og handle i stedet.

Hos BIDdanmark lever og ånder vi for at hjælpe lokale erhvervsdrivende, ejendomsejere og kommuner med at sikre et levende og blomstrende erhvervsliv i bybilledet. Et levende og aktivt bybillede kommer nemlig alle til fordel – og for os giver det mening at hjælpe med at skubbe i denne retning. 

De offentlige midler kommer derfor ganske kærkomment. Og hos BIDdanmark vil vi både håbe på og arbejde for, at pengene lander dér, hvor de kan arbejde bedst.

De offentlige midler skal bruges klogt

Gennem vores tid som BID-facilitator har vi erfaret, at der er en stærk sammenhæng mellem udfaldet af bestræbelser på at skabe mere liv og aktivitet i butiksdistrikter, og mængden af ressourcer, man hælder i projektet.

Men det er også vigtigt for os at understrege, at et tiltag eller initiativ ikke nødvendigvis bliver bedre blot af at hælde penge ned i foretagendet. Det handler i høj grad om hvad man gør med de midler og ressourcer, man har til rådighed.

Og her er det yderst vigtigt at bringe erfaring fra tidligere forsøg med det samme på banen. Det er her, hvor vi hos BIDdanmark kommer ind i billedet.

Hos BIDdanmark kan vi facilitere initiativer og succesfulde bestræbelser, der bygger på gennemtestede metoder og konkret erfaring, som vi gennem mange år har opbygget fra vores tid i branchen. Så vi håber selvfølgelig på, når regeringens udvalg træffer beslutning om fordeling af de offentlige støttekroner, at vi kan være med til at bringe vores erfaring og kompetencer i spil i de enkelte byer,” siger Mikkel Niess, indehaver af BIDdanmark.

De offentlige midler skal regeringens udvalg fordele til initiativskabere på tværs af Danmark over de næste to år.