BidDk preloader

Helsingør midtby lokker med grafittihjerter og minihistorier

Helsingør midtby lokker med grafittihjerter og minihistorier

Helsingør midtby lokker med små historier og grafittihjerter der leder dig mod midtbyen med et godt formål.

Når du i disse dage går igennem Helsingør midtbys gader og stræder vil du hurtigt erfare, at der er mere at kigge på end normalt. For kaster du blikket nedad på fliser og fortov er der nemlig ikke langt mellem “fodspor” af gule hjerter, der hjælper folk indad mod bymidten.

“Vi vil gerne have, at folk ‘går forkert’ og bliver ledt ind i byen,” fortæller Kirsten Rønn Madsen, der repræsenterer Havnekvarteret i Helsingør. “Det er så ærgerligt, at så mange bare går langs kajkanten fra stationen og ud til Kronborg uden at se, at der faktisk ligger 200 specialbutikker og en fantastisk bymidte lige rundt om hjørnet.”

Små indsatser kan gøre en reel forskel

Havnekvarteret er et af tre områder i byen, der samarbejder med Helsingør Kommune og BIDdanmark om at skabe mere liv og aktivitet i midtbyen. 

BIDdanmark bistår med konsulentrådgivning og facilitering af BID-møder mellem parterne.

“TURN LEFT – Dare to get lost in our charming downtown?” Sådan lyder et skilt, der bryder flowet på den velbenyttede rute fra stationen til Kronborg. Umiddelbart ved siden af skiltet ser man første stribe af de gule grafittihjerter, der som en stribe af lokkende fodspor viser vejen til vildfarelse i midtbyen. 

Hjerterne er blevet spraymalet med skabeloner skåret i pap – med vejledning fra byens egen Anonym Kunstner. Mere kræver det faktisk ikke. Småt men simpelt kan sådanne virkemidler få en betydelig andel af de besøgende til at skifte rute, tage turen gennem midtbyen og “fare vild”.

“Find vej til historierne”

Helsingør midtby er ikke et sted, der er fattig på oplevelser. Mere end 200 specialbutikker og -forretninger pryder bybilledet i byens centrum. En opdagelsesrejse gennem midtbyen kan hurtigt give pote, både for turister såvel som for dem, der kender byen.

Ud over shopping kan besøgende også nu finde små laminerede plakater, der hænger i butikkernes udstillingsvinduer og på bygningernes facader. Plakaterne, der alle går under titlen: “Find vej til historierne”, fortæller de sjove og spændende historier, der gemmer sig i det pågældende områdes fortid.

Historierne er blevet fundet af Line Brun Stallknecht fra Museerne i Helsingør, som også er med i BID-samarbejdet.

“Tanken er, at de skal hænge permanent. Mange af de smukke, gamle huse gemmer jo på en spændende historie, og de kommer frem i lyset nu,” fortæller Kirsten Rønn Madsen.

Kilde: Helsingordagblad.dk