BidDk preloader

Medie:
Kapitalfond vil sælge Sportmaster

BIDdanmark er byudvikling og fornyelse - Vi oplyser om at detailhandlen er i knæ og hvordan vi kan komme videre. Læs om "Kapitalfond vil sælge Sportmaster".
Kapitalfond

Endnu en kæde bliver sat til salg, efter at kapitalfond har overtaget den, og efterfølgende har leveret dårlige tal.

Tomme lejemål overalt i de Danske midtbyer, prøv engang at gå en tur på strøget i København… ALDRIG før har der været så mange tomme lejemål.

Detailhandlen i Danmark er i knæ, butikker lukker på stribe. Detailhandlen kan ikke klare det her selv, kommunerne, staten og ejendomsejerne skal alle tage dette alvorligt. Varer fra Kina flyver ind i landet, huslejen følger ikke detailhandlens nedgang, detailhandlere følger ikke med tiden, mange kommuner investerer ikke i detailhandlen.

Jeg oplever i mange byer, at detailhandlen skal kæmpe for at få hjælp fra kommunen, mens det øvrige erhvervsliv får støtte og hjælp. Det er ikke nok at lave byrumsinventar, flotte veje osv. der skal også investeres i samarbejde, aktiviteter og konceptudvikling. Kan kommunernes erhvervsservice hjælpe detailhandlere med at gentænke deres koncept, kan man sammen gå i dialog med ejendomsejerne. Hvordan kan kommunen, detailhandlen og ejendomsejerne sammen gøre noget. Har alle et fælles mål?

Jeg oplever også at mange detailhandlere ikke følger med tiden. De mange år med god vind i sejlene er slut, og der skal tænkes anderledes. Nøglepenge som (pension) for de gamle ejere er væk. Butikkerne er intet værd, og slet ikke hvis ejerne ikke har fulgt med tiden. Om det er den lille selvstændige, eller den store kapitalfond så gælder det samme. Hvis ikke man følger med tiden, så kan man lukke sin butik uden den store fortjeneste.

Det er nu detailhandlen skal på dagsordenen, der skal gøres noget. Hvor ofte bliver detailhandlen nævnt i den politiske debat? Hvor mange arbejdspladser beskæftiger detailhandlen, og den branche der leverer til detailhandlen?  Jeg er spændt på om branchen formår at få detailhandlen bragt op i den politiske debat..

Se mere på https://www.retailnews.dk/article/view/660209/medie_kapitalfond_vil_saelge_sportmaster

Billede: Marie Eriksen & RetrailNews